breko-golf-lichtgrijs-achtergrond3

  • 24/7 SERVICE EN ONDERHOUD
  • ALLROUND SCHEEPSBOUW
  • HELLING EN STEVENDOKKEN
  • ABC DEALER

Over ons

Oprichter

Rein Breijer (1948-2009), oprichter van BREKO in 1974, startte het bedrijf met de reparatie van motoronderdelen. "Ik ben een echte motorenliefhebber", vertelde hij in 2000 in de Binnenvaartkrant, tijdens een interview ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van BREKO.

Een echt familiebedrijf!

rein-op-werf-geschiedenis-breko-shipbuilding-and-repair.jpg

over-mark-breijerbreko-shipbuilding.png

Familiebedrijf

Nu staat het familiebedrijf onder de leiding van zoon Mark Breijer (1976). Als peuter was hij niet weg te slaan op de werf in Papendrecht. Hij begon op 19-jarige leeftijd met z’n handen in de olie en is zo doorgegroeid naar eigenaar van het bedrijf.

Net zoals zijn vader vindt Mark het belangrijk dat het team zich laat leiden door een aantal kernwaarden: vakmanschap, klantgerichtheid, kostenbewust handelen en enthousiasme. Hierdoor staat BREKO/PSI borg voor doelgerichte en doeltreffende dienstverlening.

Bij alle opdrachten krijgt de klant onze volledige aandacht, zodat we kunnen zorgen voor hoogwaardige en innovatieve technische verbeteringen die ook nog eens economisch voordelig zijn. Om dit te kunnen blijven realiseren, investeert BREKO/PSI voortdurend in zijn personeel en zijn machinepark.

Mark: "Met een goed geoliede organisatie kom je heel ver!"

Historie

BREKO werd gestart in 1974 als bedrijf voor de reparatie, revisie en het onderhoud van dieselmotoren. In die tijd was BREKO gevestigd aan de Noord. Die gunstige ligging zorgde ervoor dat steeds meer binnenvaartschippers bij BREKO kwamen aankloppen voor servicediensten. Het aantal klanten groeide en de activiteiten breidden zich uit. Als antwoord hierop zette BREKO begin jaren tachtig de stap naar nieuwbouw van binnenvaartschepen. Al snel zorgen de typerende klantgerichtheid en innovatieve instelling van het bedrijf ervoor dat ook deze nieuwbouwwerf een klinkende reputatie kreeg. Na de uitbreiding van zijn activiteiten verhuisde BREKO van de oever aan de Noord naar de oever aan de Merwede en de kade van de Ketelhaven. Een locatie onder de rook van de Rotterdamse haven.

In 1998 kwam PSI erbij voor de levering en installatie van pijpleidingsystemen voor de scheepvaart en industrie. Een mooie aanvulling, waardoor we op de nationale en internationale markt totaaloplossingen kunnen neerzetten.

PSI heeft sinds 2008 een productiehal in Servië. Daar werken we nauw samen met de vlakbij gelegen cascobouwer. Wij leveren de pijpleidingsystemen, die we ook installeren.

Sinds 2018 voeren we ook op onze werf in Hemiksem werkzaamheden uit. Een mooie locatie waarmee we onze dienstverlening tot op een steenworp van de haven van Antwerpen hebben kunnen uitbreiden.

Al met al heeft BREKO/PSI meer dan genoeg om trots op te zijn.

Met BREKO en PSI hebt u een compleet team van gedreven vaklui 24/7 tot uw beschikking, voor de juiste service.

Scroll naar boven