Over ons
We vertellen u graag persoonlijk meer over onze diensten
  Bel ons: +31 (0)78 641 68 68

Over ons

Printervriendelijke versie

BREKO, een begrip sinds 1974

Kernwaarden en kenmerken
Snelheid, vakmanschap, kostenbesparing en motivatie zijn kernwaarden die er borg voor staan dat u effectief en efficiënt wordt geholpen. De klantgerichte instelling van iedere medewerker van de organisatie staat er garant voor dat elke opdracht de volle aandacht krijgt. Deze instelling leidt tot het bedenken van hoogwaardige, innovatieve, technische verbeteringen gekoppeld aan economisch voordelige oplossingen. Een voorbeeld hiervan is onder meer een geheel nieuw en eigen ontwikkeld stuurwerk.

Faciliteiten
Onze scheepswerf beschikt over alle faciliteiten die bij onderhoud, reparatie en nieuwbouw van moderne schepen behoren.Mark Breijer, Algemeen Directeur
►werkoppervlakte van zo’n twee hectare
►een 160 meter lange kade
►voldoende ruimte voor meerdere schepen
►twee stevendokken voor snelle (boeg)schroef-, roer- en overige onderwaterreparaties
►fabriekshal met eigen draaierij
►een eigen afdeling hydrauliek
►alle benodigde expertise ten behoeve van ijzerwerk
►mobiele servicedienst

Leiding
Mark Breijer (1976), zoon van Rein Breijer kwam in 1995 in de zaak en staat sinds 2007 aan de leiding van BREKO.

Rein BreijerGrondlegger
Rein Breijer (1948-2009), grondlegger van BREKO begon zijn loopbaan met het repareren van onderdelen van motoren. “Ik ben een motorenliefhebber”, vertelde hij in 2000 in de Binnenvaartkrant bij een interview ter gelegenheid van 25 jaar Breko.

Historie
BREKO is in 1974 gestart als bedrijf voor reparatie, revisie en onderhoud van dieselmotoren. In die tijd was BREKO gevestigd aan De Noord. Die gunstige locatie maakte dat steeds meer binnenvaartschippers bij Breko aanklopten voor servicediensten. Het aantal klanten groeide gestaag en de technische activiteiten breidden zich steeds verder uit. Begin jaren tachtig van de vorige eeuw zette BREKO de stap naar nieuwbouw van binnenvaartschepen. De voor BREKO typerende klantgerichtheid en innovatieve instelling zorgde al snel voor een klinkende reputatie als nieuwbouwwerf. Later verhuisde BREKO. Zij verruilde haar adres van de oever van De Noord naar haar huidige vestigingsadres, gesitueerd aan de oever van de Merwede en de kade van de Ketelhaven. Ook de huidige lociatie ligt op een steenworp afstand van de Rotterdamse haven.

Breko, een begrip sinds 1974
De naam BREKO is ontstaan door het kortstondige samenwerkingsverband tussen Rein Breijer en Obbe Koudenberg, die destijds slechts ter financiering bijsprong. Omdat de onderneming van Rein Breijer zo goed liep, kon hij binnen acht maanden na de oprichting de overeengekomen uitkoop al realiseren. De naam BREKO is wel in tact gebleven; het was toen al een begrip.